Saturday, 13 February 2016

Kenapa Saya Pilih Menjadi Stokis Powergold

Pada permulaan menyertai Powergold, saya hanya mendaftar pakej Solid Gold dengan bayaran RM450 serta suku dinar secara percuma. Selepas dua bulan menjadi ahli, saya menaik taraf keahlian saya kepada Pakej Super Powergold (Stokis). Naik taraf (upgrade) boleh dilakukan dalam tempoh 120 hari selepas pendaftaran.


Kenapa saya upgrade kepada Stokis? Sebab saya betul-betul serius dalam bisnes emas ini. Banyak kelebihan stokis berbanding ahli biasa. Bak kata lain, dengan modal RM3800 (sebenarnya RM2k++ sahaja kerana percuma 2 dinar), dah ada kedai emas lah!

Berapa modal untuk mulakan perniagaan emas? Paling murah saya pernah tanya ialah RM10k, dan setiap kali membeli emas, minimum order RM10k juga baru boleh dapat harga borong.

Dengan Powergold, RM3800 sahaja dah ada kedai emas! Dah boleh dengan harga borong!



Modal RM3800 dapat 2 Dinar (8.5 gram emas)

Antara Kelebihan Stokis Powergold



1) Harga Emas Lebih Rendah Daripada Ahli

Harga stokis adalah lebih rendah daripada ahli biasa di mana stokis mendapat harga kurang RM2 segram berbanding ahli. Ini bermakna, setiap kali ahli yang ditaja oleh saya membeli emas, saya dapat untung RM2 segram. Nampak sikit tapi sekiranya 10 orang membeli 1 gram, untung saya sudah RM20. Sekiranya 10 orang ahli membeli 5 gram, untung saya RM10 seorang X 10 orang, saya dapat RM100. Ini adalah antara yang saya mahu.


Apabila mendapat harga lebih murah, untung trading juga lebih banyak. Katakan harga jualan 10 gram sekarang RM1859, harga Stokis RM1759 manakala harga ahli RM1779. Keuntungan trading stokis adalah RM100 berbanding ahli RM80 sahaja.



2) Reward Point Yang Lebih Banyak

Stokis Powergold atau ahli layak mendapat Reward Point (RP) apabila menaja sekurang-kurangnya 1 orang sepanjang menyertai Powergold. Terdapat 3 RP Powergold, RPI, RPII, dan RPIII


RP I - Bayaran berdasarkan keuntungan syarikat sebanyak RM500 untuk ahli / stokis. Dibayar sedikit demi sedikit sehingga cukup nilai. RPI ni semua ahli dan stokis dapat.



RP II - Bonus ini hanya stokis sahaja dapat. Bayaran berdasarkan keuntungan syarikat sebanyak RM1000 untuk STOKIS sahaja. Dibayar sedikit demi sedikit sehingga cukup nilai.



RP III - Bonus untuk Pakej Solid Gold sahaja. Bayaran berdasarkan keuntungan syarikat sebanyak RM250 untuk ahli Solid Gold. Dibayar sedikit demi sedikit sehingga cukup nilai.



3) Bonus Pairing

Semua ahli dan stokis layak mendapat bonus pairing apabila mengaktifkan kaki C. Setiap 1 pair dibayar RM30. Maksimum pair bagi pakej Gold adalah 15 pair sehari, Solid Gold 20 pair sehari manakala stokis layak 70 PAIR sehari. 70 X RM30 = RM2100. Stokis boleh menjana pendapatan pasif RM2100 sehari... WOW!

4) Bonus Matching Sehingga 5 Level

Bonus matching dibayar kepada anda apabila ahli tajaan anda mendapat bonus pair mereka. Ia dibayar sehingga 33% berdasarkan pembahagian level seperti berikut:

1. Level 1 dibayar sebenyak 10%
2. Level 2 dibayar sebanyak 10%
3. Level 3 dibayar sebanyak 5%
4. Level 4 dibayar sebanyak 5% dan
5. Level 5 dibayar sebanyak 3%

Contoh: Jika ahli tajaan anda di level 1 itu menaja dan mereka dapat bonus pair rm1,000, maka bonus matching anda ialah RM100 (10%).

dan jika ahli tajaan anda yang berada di level 2 itu dapat bonus pair rm1,000, maka bonus matching anda sebeyak rm100 (10%).

Begitulah ahli tajaan anda yang berada di level 3. Jika mereka dapat bonus pair rm1,000, maka bonus matching anda ialah RM50 (5%).

*** Ahli biasa layak sehingga level 1 sahaja


5) Stokis Komisen

Bonus yang hanya untuk ahli. Saya boleh katakan bonus yang lumayan juga. Setiap stokis layak mendapat komisen seperti berikut:


Komisen repurchase - RM2.00 segram
Komisen Pendaftaran ahli baru - RM10.00
Komisen Pendaftaran stokis baru - RM100


Sekiranya downline hendak membeli 1gram, stokis dapat diskaun RM2, komisen stokis RM2, bonus repurchase downline RM1. Total bonus untuk 1 gram ahli adalah RM5.00. Setiap pembelian ahli, saya key in sendiri. Saya menguruskan kedai emas online saya.


Bonus ini juga adalah terbuka. Mana-mana ahli yang hendak repurchase atau mendaftar ahli / stokis baru, boleh hubungi mana-mana stokis untuk membuat pembelian, tidak terikat kepada upline sendiri. Stokis yang mendaftar repurchase ahli mendapat diskaun RM2 segram dan stockist commission RM2 segram. Upline ahli tersebut tetap juga mendapat bonus repurchase sponsor bonus RM1 segram.


5) Performance Award (PA)
Syarikat akan mengiktiraf stokis yang aktif dan menetapkan PA untuk mendapat ganjaran daripada syarikat. Contohnya seminar dan percutian percuma di Langkawi yang akan diadakan pada bulan Mac ini untuk stokis yang layak. PA ini sedikit sebanyak menyuntik semangat saya untuk bekerja lebih keras dalam penjualan emas bersama Powergold ini.

6) Mengenali Orang-Orang Yang Positif dan Berjaya
Apabila menjadi stokis, saya akan sentiasa berhubung dengan Master Stokis untuk pembelian emas pelanggan dan ahli-ahli di bawah legasi saya. Mengenali mereka ini membuatkan saya lebih bersemangat kerana mereka adalah orang-orang yang berjaya di dalam bisnes ini dan sentiasa beraura positif.

Dalam bisnes aura positif itu sangat penting kerana dengan cara itu sahaja kita boleh mengabaikan penolakan yang diterima. Semua bisnes ada penolakan. Saya telah menjual lampin kain moden (cloth diapers) dari tahun 2011. Penolakan terhadap produk itu sangat banyak. Sekiranya saya terlalu mengambil kisah dengan penolakan, sudah tentu perniagaan cloth diapers saya berkubur.




Kalau saya ada RM3800 ,  saya akan park duit tu jadi mobile stockist emas Powergold. Why?

Sebab ni modal sekali seumur hidup untuk bisnes emas online yang boleh diwariskan pada anak-anak bila diorang besar nanti

Sebab jadi stokis Powergold, kita dapat bantu penyimpan emas untuk beli emas dengan harga lagi murah dari market. Kalau jadi ahli je, tak dapat tolong 100% sebab ahli tak dapat uruskan dalam sistem macam stokis boleh.

Sebab buat apa-apa dalam sistem online, Powergold upah kita. Kita niat nak tolong orang beli emas tapi Powergold upah kita RM2 untuk setiap gram yang kita tolong belikan. Kalau tolong daftarkan ahli baru, Powergold upah kita RM10. Kalau stokis baru, upah lagi best RM100. Kerja mudah je, tapi upah ada banyak.

Jadi stokis la best, semua cepat kita boleh urus sendiri and dapat upah dari syarikat. Long term memang berbaloi jadi stokis, modal pun dapat balik and duit upah dari syarikat pun banyak masuk so boleh buat beli emas and cover expenses kita jugak.

Once register, kita dapat sekeping 2 dinar 999 dalam harga RM1400+. So sebenarnya untung banyak dah ni, dapat lesen penuh buat bisnes emas DAN dapat saving emas pertama dan berat dia dah cecah 8.5g!

Ni semua tambahan tau, on top of bonus bonus wajib yang Powergold bagi kat kita yang lain. Serius sangat senang nak buat duit lebih jual emas!


Rugi tau kalau ada duit RM3800 tapi tak nak jadi stokis Powergold!



Noriah | Stokis Powergold | Produk | Senarai Ejen | Sertai Powergold | Facebook

1 comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Borang Keahlian

Nama Penuh:
Email:
Username (2 perkataan - contoh nash gold) :
No. Telefon:
Alamat 1 :
Alamat 2 :
Alamat 3 :
Bandar :
Poskod :
Negeri :
Pilihan Pakej: Pakej Gold (RM350)
Pakej Solid Gold (RM450)
Pakej Super Power Gold (RM3,800)
Caj Penghantaran: Semenanjung (RM6.35)
Sabah / Sarawak / Labuan(RM10.60)
Pembayaran : Maybank
CIMB
Kad Kredit melaui Paypal (caj 4% akan dikenakan)
Komen (Sekiranya ada) :

Get your own free form like this one.